• header-subpage-exposantenlijst-01.jpg
  • header-subpage-exposantenlijst-02.jpg
  • header-subpage-exposantenlijst-03.jpg
  • header-subpage-exposantenlijst-04.jpg

Boompjes Rotterdam

Categorie: Evenementenlocaties

Rotterdam

Elvera Mulder

010 414 7548 0623953938

Omschrijving

Terwijl u met een koel drankje in de hand uitkijkt over de Maas, zakt de zon weg achter de Erasmusbrug. Langzaam licht de skyline van Rotterdam voor uw ogen op. Er zijn weinig plekken waar ‘Manhattan aan de Maas’ imposanter aandoet dan vanuit de evenementenlocatie Boompjes.

In 2016 opende evenementenlocatie Boompjes haar deuren in een door architectenbureau Mecanoo ontworpen glazen paviljoen in het centrum van Rotterdam. Nadat het pand jarenlang leegstond is de locatie nu levendiger dan ooit tevoren. Met het unieke terras, de grote ramen met uitzicht op de Maas en de state of the art audio en visuele technieken ontwikkelde Boompjes zich in korte tijd tot een populaire locatie voor speciale events als feesten, diners en televisieopnames.

Toen het glazen pand in 1989 voor het eerst haar deuren opende, was de locatie qua ontwerp zijn tijd ver vooruit. In alle opzichten is dit een locatie van vandaag de dag. Een grote glazen wand, zo breed als de gehele gevel in een stoere stalen omlijsting; het ruime terras met dat waanzinnige panoramische uitzicht op de Willemsbrug en de Hef aan de ene kant, en de Erasmusbrug en de nieuwe hoogbouw aan de overkant. Rotterdamser wordt het niet. En dan te bedenken dat zowel de Erasmusbrug als die skyline er nog niet waren in 1989 – alsof de architect toen al wist dat dit uitzicht er zou komen.

Het unieke van de locatie is onmiskenbaar dat waanzinnige uitzicht, dat Rotterdam tot decor maakt van ieder event. Die bijzondere ligging maakt ook dat Boompjes goed bereikbaar is; parkeergarage Boompjes ligt op vijftig meter afstand, maar voor een stijlvolle entree is het ook perfect te bereiken over het water.

Boompjes is overzichtelijk ingedeeld, wat het ideaal maakt als locatie voor feesten. De hoofdentree ligt in het verlengde van een sfeervol terras van houten vlonders. Het interieur is één grote open ruimte, dat door middel van een verhoging in tweeën is gedeeld. Het gedeelte aan de straatkant is iets verhoogd, en kan daardoor bijvoorbeeld worden ingezet als vipdeck vanwaar je uitkijkt over het deel aan de Maaszijde en – niet onbelangrijk – mee kan genieten van het uitzicht. Het plafond heeft een speciale golvende vorm, naar het idee van de architect als een golf die uit zee de Maas instroomt en vervolgens langzaam afvlakt. In combinatie met ledverlichting geeft die vorm de ruimte een speelse dynamiek.

Kom in contact met jouw potentiële opdrachtgevers. Één dag effectief en efficiënt jouw bedrijf presenteren aan de evenementen industrie. Boek nu een stand op EventSummit - al sinds de eerste editie in 2009 de beste vakbeurs in de branche.

NieuwsBRIEF

Blijf op de hoogte van het evenement en branchegerelateerde nieuwtjes.

captcha