Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 3462 niet laden

Vakantietijd; tijd om je doelen scherp te stellen

Papagayo-beachHet is weer zomer. Voor de meeste mensen een periode van twee, drie of zelfs langer geen werkdruk, geen verplichtingen en geen targets die gehaald moeten worden.

Ontspanning dus! Toch lijkt het moeilijk voor velen van ons om de dagelijkse discipline los te laten en wordt er veelvuldig gebruikt gemaakt van de social media op de vakantiebestemming. Een hotel of camping met Wifi is een must. Lees hieronder verder.

Wat als we dit ook eens proberen los te laten om te gaan werken aan onze eigen persoonlijke targets. De vakantie is daar namelijk de uitgelezen periode voor. Kijk eens terug op de afgelopen maanden, het afgelopen jaar, je leven tot nu toe. Ben je tevreden, gematigd positief, blij of gelukkig. Haal je genoeg voldoening uit je werk, je relatie? Hoe is het met je energieniveau? Maak eens een lijstje met wat je nog zou willen doen, ervaren, bereiken de komende maanden en jaren. Schrijf alles eens op zonder na te denken of het mogelijk is, of je het kunt betalen en zonder naar het verleden te kijken. Bijv. een huis aan zee met een veranda, de marathon van New York lopen of gewoon gaan sporten, helikoptervliegen, ondernemer worden, financieel vrij zijn, opa of oma worden, een boek schrijven, meer tijd voor gezin, etc.

Vul je 'Bucket List' elke dag aan. Kijk de lijst goed door en probeer bij ieder doel het je voor te stellen alsof het nu al is. Ons onderbewuste kent namelijk alleen het nu. Stel je doelen altijd positief. Ik wil meer energie i.p.v. Ik wil niet meer roken. Het onderbewuste kent het woordje 'niet' niet. Vergelijk het met een auto. Zodra je een mooi uniek model hebt gekocht, zie je er ineens heel veel van rijden op de weg. Met scherpe doelen is dat hetzelfde, je onderbewuste gaat kansen zien om deze doelen te bereiken. Die ene aanbieding, die advertentie voor die nieuwe baan, de persoon die je verder kan helpen, de gratis cursus hardlopen voor beginners, je toekomstige partner die helemaal voldoet aan het beeld, het onderwerp voor je boek, de vrienden met die schitterende villa op Ibiza.

Dus ga op die zwoele avond ergens de komende dagen op het strandbedje liggen en filosofeer lekker een eind weg over de rest van je leven. We weten namelijk niet hoe lang we nog hebben. Probeer net als de natuur om je heen je potentieel optimaal te benutten. Zonder groei geen vooruitgang.

Ter overdenking: de mate van kwaliteit van leven gaat vaak samen met de risico's die je durft te nemen.

 

linkedin icon Arjen Lemstra