Deelnemer Login

Volg ons: facebooktwitterlinkedin

#SKC2015

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!
captcha
Attentie
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Wat jij doet is niet belangrijk, waar de ander naar zoekt wél

kaartje-220Een botte uitspraak met een grote kern van waarheid. Als organisator van netwerkevents, beurzen en borrels ben ik zelf ook veel te vinden op gelegenheden waar genetwerkt wordt. Mij vallen dan altijd de ‘professionele’ netwerkers op. Je ziet ze zenuwachtig rondrennen naar iemand die vrij is om zijn of haar verhaal aan te horen. Het lijkt wel een sport voor deze mensen om zoveel mogelijk nieuwe contacten op hun lijstje bij te schrijven. Na de korte monoloog, het snel uitwisselen van visitekaartjes, rent deze contactenverzamelaar de eenrichtingsweg in naar weer een nieuw contact.

Dan zou ik de dag daarna heel graag willen kijken hoe de follow up bij deze verzamelaar gedaan wordt. Ik zie deze persoon de buit van verzamelde visitekaartjes al uitpakken. Geen idee hebbend wat deze mensen in het dagelijks leven doen. Maar dat is voor de professionele kaartjesverzamelaar niet van belang. Hij of zij heeft haar eigen allerbelangrijkste verhaal weer aan veel mensen kunnen spuien. Nu nog even Linken en de handel komt vanzelf binnen.

Uiteraard verdient bovenstaand voorbeeld enig nuance, maar ik denk dat heel veel lezers ergens weleens een kaartjesverzamelaar zijn tegengekomen. Als uit pure noodzaak wordt gevraagd wat jij doet, kijkt de egotripper al over je schouder wie het volgende slachtoffer wordt. Geen tijd te verspillen.
Misschien dat er trouwens lezers tussen zitten die zichzelf herkennen….

Daarom leden van Samen Kansen Creëren, vanaf nu kappen we de ‘professionele’ netwerkers snel af om langdurig in gesprek te gaan met iemand anders. En dan graag oprechte interesse tonen in de ander. Pas dan weet je of de ander kunt helpen met zijn of haar vraag. De ander helpen??? Ja, de ander helpen. Als we met deze instelling namelijk de gesprekken ingaan, moet het al gek gaan of er zit iemand bij die je ook met jouw vraag kan helpen of zijn of haar netwerk kan inzetten hiervoor.

Samen kijken of er kansen zijn om elkaar verder te helpen. Zo niet, even goede vrienden en op naar het volgende interessante gesprek!

Succes!

linkedin icon Arjen Lemstra

Facebook

Contact opnemen

Voor vragen neem contact met ons op.

Westerweg 270, 1815JK Alkmaar
+31 (0) 72 520 79 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.