Deelnemer Login

Volg ons: facebooktwitterlinkedin

#SKC2015

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!
captcha
Fout
  • JUser: :_load: Kan gebruiker met ID: 3462 niet laden
Attentie
  • There is no category chosen or category doesn't contain any items

Columns

Wekelijks wordt een column geplaats door onze vaste columnisten en gast columnisten. Deze column wordt als eerste geplaatst in het wekelijkse bericht naar alle leden van onze Linkedin groep Samen Kansen Creëren.

Ook een bijdrage leveren als gast columnist? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Onze columnisten

Daphne Medik Netwerkexpert | Netwerkcoach en Trainer | LinkedIn Trainer DMM Communication linkedin icon
Thalita van Heems Social Media Expert Online en Overal linkedin icon
Gerrit Heijkoop Social Media Expert en Spreker How Can I Be Social (HCIBS) linkedin icon
Arjen Lemstra Entrepreneur, Spreker, Beursorganisator, Netwerker, Optimist BrancheContact linkedin icon

Bescheiden siert de mens! Not dus…..

maak-verschilWaarom we moeite hebben met anders zijn en het verschil te maken.

A: Wil je koffie?
B: Ja, maar mag ook iets anders zijn hoor!
A: Zwart, Latte Macchiato, Cappuccino, zeg het maar?
B: Ach wat je hebt?
A: Ik heb alles.
B: Wat voor jou het makkelijkst is?
A: Ik heb GvD een luxe Jura koffiemachine die alles maakt met één druk op de      knop, dus maak een keuze a.u.b!

Zomaar een herkenbaar gesprek met iemand die ik niet met naam zal noemen. Het stoort me en ik moet me inhouden. Waarom is het zo moeilijk voor de meeste mensen om gewoon voor hun keuze uit te komen.  
En dan gaat het hier nog maar om een simpel kopje koffie, laat staan hoe het op zakelijk gebied dan gaat.

Lees meer...

Vakantietijd; tijd om je doelen scherp te stellen

Papagayo-beachHet is weer zomer. Voor de meeste mensen een periode van twee, drie of zelfs langer geen werkdruk, geen verplichtingen en geen targets die gehaald moeten worden.

Ontspanning dus! Toch lijkt het moeilijk voor velen van ons om de dagelijkse discipline los te laten en wordt er veelvuldig gebruikt gemaakt van de social media op de vakantiebestemming. Een hotel of camping met Wifi is een must. Lees hieronder verder.

Lees meer...

Social media: wat kan beter? 10 gemiste kansen

dislike-220Deze week halen we graag een interessante blog post van Frankwatching aan. Er is veel gezegd en geschreven over social media. We zijn samen allemaal nog steeds op zoek naar de beste manier om het nieuwe medium te gebruiken. Dat is niet erg. Zelfs na meer dan 50 jaar televisie wordt nog steeds gezocht naar manieren om de impact ervan te verhogen. De eeuwige zoektocht naar beter werken zal gelukkig blijven duren.

Lees meer...

7 tips die je voor aanvang van een event kunt gebruiken

Okay, je bent voorbereid: visitekaartjes in je zak en op naar een netwerkbijeenkomst, borrel of event. En dan: wie ga je spreken? Alle mensen die je al kent, of zoals Arjen Liemstra eerder aangaf in zijn column; ga je rondrennen om zoveel mogelijk visitekaartjes te verzamelen? Het kan ook anders. Wanneer je met een goede voorbereiding naar een netwerkbijeenkomst gaat, benut je de tijd optimaal om de juiste mensen te ontmoeten. Heb je tijd om bekenden te spreken en nieuwe mensen te ontmoeten. Hoe doe je dit online met gebruikmakend van social media? Hieronder tref je 7 tips.

Lees meer...

Wat jij doet is niet belangrijk, waar de ander naar zoekt wél

kaartje-220Een botte uitspraak met een grote kern van waarheid. Als organisator van netwerkevents, beurzen en borrels ben ik zelf ook veel te vinden op gelegenheden waar genetwerkt wordt. Mij vallen dan altijd de ‘professionele’ netwerkers op. Je ziet ze zenuwachtig rondrennen naar iemand die vrij is om zijn of haar verhaal aan te horen. Het lijkt wel een sport voor deze mensen om zoveel mogelijk nieuwe contacten op hun lijstje bij te schrijven. Na de korte monoloog, het snel uitwisselen van visitekaartjes, rent deze contactenverzamelaar de eenrichtingsweg in naar weer een nieuw contact.

Lees meer...

Facebook

Contact opnemen

Voor vragen neem contact met ons op.

Westerweg 270, 1815JK Alkmaar
+31 (0) 72 520 79 22
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.